jessicaslchf/halsa.blogg.se

2019-09-13
08:33:06

Äntligen normalviktig!

Igår hade jag min sista bokade tid hos hälsovägledare Jana Stridfeldt Bjuhr och fick väga mig på hennes specialvåg. Senast jag träffade henne var i maj och då låg min fettprocent på en halv procent över normalviktig, jag var alltså fortfarande överviktig och till igår hoppades jag innerligt att jag skulle ligga under det nu. Vilket jag också gjorde! Jag gick ut från hennes kontor som en normalviktig 34-årig kvinna, efter nästan två år är jag i mål! 

Jag tänker också att jag nu ska gå ut med vad jag väger för jag vill verkligen att alla ska förstå vad normalviktig kan innebära. Vi stirrar oss ofta blinda på att vi ska väga ett visst antal kilon, ha ett normalt BMI eller komma i en viss storlek. Att vi är olika byggda, att muskler väger mer än fett eller att allt sånt egentligen inte betyder ett skit för hur hälsosamma vi är tänker vi inte på. 

2017-10-24
Startvikt: 119,8 kg
Midjemått: 135 cm 
Rumpa: 140 cm

(null)

Som höggravid tror jag att jag vägde 130 kg, jag slutade väga mig vid 125 kg men jag gick upp ännu lite till tror jag. Efter förlossningen gick jag ner till 115 kg och trodde att det skulle gå lätt att fortsätta gå ner när jag kunde börja röra på mig igen och ammade. Tyvärr vände det åt andra hållet och jag började snabbt gå upp igen. Oavsett hur många mil jag trampade med barnvagnen och hur nyttigt jag än tyckte att jag åt funkade det inte. Jag var så ledsen och frustrerad! Sen slog det mig att just det, jag har ju diagnosen PCOS, undrar hur det påverkar mig? Socker och mjöl var inte bra förstod jag men jag var inte redo för LCHF än utan åt en mer paleo-inspirerad kost. Det funkade till en början och jag började gå ner i vikt, men snart stannade det upp och jag insåg att jag måste göra mer. 

I mars 2018 gick jag på en föreläsning om hormoner med Jana och bokade en tid med henne efteråt. Något av det bästa jag har gjort i mitt liv! Jag har lärt mig så mycket och fick verkligen de verktygen jag behövde. Då började jag med LCHF och har sedan dess inte  tittat tillbaka! Problemet var inte bara att jag var tjock utan pga av min PCOS hade jag ingen regelbunden mens och chansen för att jag skulle kunna bli gravid igen var alltså väldigt liten. PCOS innebär att jag är insulinresistent och kommer aldrig kunna hantera socker, med en LCHF-kost kände jag att mitt blodsocker blev stabilt och jag fick mer energi. Jag har ju ätit LCHF förut med goda resultat så jag var ingen nybörjare. 

2019-09-12
Vikt: 83,8 kg
Midjemått: 87 cm 

(null)

Jag väger fortfarande mer än de flesta men vet ni, det struntar jag i! För min FETTPROCENT ligger på 26%, alltså är jag inom ramen för hälsosam! 
(null)


Jag har lyckats gå ner i fettprocent men ökat på min muskelmassa! på fyra månader har jag gått från att ha en förbränning på 1717 kcal till 1819 kcal, annars brukar de som går ner i vikt behöva äta mindre, jag kan alltså äta mer. 

På skalan muskelmassa har jag sedan maj gått från en 3:a till en 6:a som innebär att jag har normal fettprocent, muskelmassa över medel: 
(null)

(null)

(null)

(null)
Jag har gått från storlek 48/50 till 38/40 och jag är mer än nöjd. Jag vet att många fortfarande kommer anse att jag väger för mycket, men för mig spelar det ingen roll längre, mitt mål var att bli normalviktig och hälsosam, få en regelbunden mens och bli stark. 😃💪 

Nästa steg blir att försöka optimera kosten för min träning. Jag kommer fortsätta med LCHF men eventuellt lägga in lite mer (bra) kolhydrater när jag kör tung träning eller satsar på ett maxlyft. Förhoppningsvis kommer vår lilla dotter få ett syskon också om universum är med oss 💕 
Hoppas att någon gick sig en tankeställare om att inte bry sig så mycket om kilon, det är inte det som är viktigt! 
Puss och kram! ❤️