jessicaslchf/halsa.blogg.se

2018-12-31
15:07:06

2018- det bästa året hittills!

Snart nytt år och jag tänkte försöka hinna summera året som gått innan pigan vaknar. Vi får se hur långt jag hinner 😆 

Jag var föräldraledig större delen av året och hade tid och möjlighet att ta hand om mig själv, min dotter och min hund på ett helt annat sätt. Jag hade redan i oktober 2017 lagt om kosten, slutat med socker och snabba kolhydrater och jag åkte skidor i princip 2 ggr/dag. 

Redan i januari hade jag gått ner 7 kilo och tappat 19 cm i midjan, det går alltid så fort i början!  (null)
 Februari, mars, april var riktiga toppenmånader att vara föräldraledig. Vi bor precis vid Kalixälven så många mil på skidor blev det! Det var härligt att känna hur jag blev lättare och starkare. Pigan blev större, lärde sig sitta och stå själv. Vi hälsade ofta på hos mina föräldrar i Lannavaara. Det var betydligt mer snö förra året än vad det är nu.  (null)
I slutet av januari opererade jag vänster hand pga karpaltunnelsyndrom. Det var grymt skönt att äntligen få det gjort men det var jobbigt att inte kunna använda handen på några veckor.  (null)
Jag hade ännu inte gått all-in med LCHF utan försökte äta mer proteiner, mindre kalorier och mer vegetariskt. Läste på och handlade hem mandelmjölk, sötpotatis och fan och hans moster  (null)
Jag gick även på två föreläsning med Jana Stridfeldt Bjuhr om kost, hälsa och hormoner. Jag började lyssna på podden "Sockersystrar" och förstod mer och mer om mig själv, min kropp och min inställning till mat och hälsa. Det var en oerhörd befrielse att inse att det inte handlar om dålig karaktär eller att jag var en dålig människa som inte lyckades vara smal, det var så mycket mer! PCOS, insulinresistens, gener, sockerberoende, hormoner etc. 

Våren blev ännu mer intensiv. Jag satte upp mål med skidåkningen, t ex skulle jag åka ett pass varje dag en vecka och jag skulle även orka skejta en mil. Jag blev så lycklig när jag klarade av det! Jag som året innan knappt kunde gå 300 m, gravid och svullen som jag var.  (null)
(null)

(null)

(null)
Jag fortsatte tappa, i mars hade jag gått ner 14 kilo. 

Anmälde pigan till babysim och mig själv till en mammaträning på Kiruna crossfit. Det var intensivt ibland! Hunden skulle ju fortfarande ha sina motionsrundor 😅 att börja träna crossfit är bland det bästa jag gjort i mitt som jag skrivit om förut. Det gav snabbt resultat! I juni hade jag gått ner 22 kilo och jag började framför allt se stark ut 💪 jag hade vid den här tiden också börjat äta ganska strikt LCHF.  (null)
Den 20 maj startade jag instagramkontot jessicaslchf efter en idé av min kompis Emilia. Det var riktigt kul och det blev fantastiskt välkommet av mina nära och kära och även en och annan främling som tyckte att min sida var bra. Idag är jag uppe i 290 inlägg och 212 följare! 💕  (null)


Mammaträningen tog slut till midsommar men jag köpte träningskort och fortsatte gå själv. Ibland hade jag turen och kunde köra ett pass ihop med min kompis Mia, hon drog upp tempot rejält för mig! 😆 
Just det, jag hade en tanke om att jag skulle springa mycket under sommaren men tyvärr tog jag i så hårt i början att jag fick löparknä 🙄 tanken om att springa en mil under 70 minuter fick helt enkelt vara. Synd, för jag att jag hade fixat det annars.  

I juli fyllde jag 33 år och kände mig väldigt tillfreds med det. Kan väl önska att jag hade hittat rätt med kosten och träningen när jag var 23 kanske men bättre sent än aldrig! Jag startade även den här bloggen den 4/7. Hoppas på att kunna uppdatera den oftare under nästa år! 

Sommaren var helt fantastisk och jag klarade av att hålla mig sockerfri även om det blev lite för många sidosteg med energidrycker som t ex nocco, proteinglass och vin. Men jag fortsatte gå ner i vikt och i augusti hade jag tappat 25 kilo.  (null)
 
I september började jag jobba igen, bara 75% för att inte pigan skulle få så långa dagar på förskolan. Det blev såklart svårare att kunna åka in till gymmet och träna och att fortsätta träna hunden så flitigt som jag gjort, men jag försökte få till mina träningspass så gott det gick. Det var även älgjakt, så september swishade bara förbi! 

Fortsatte kämpa med kosten och lagom till mitt ettårsjubileum i slutet på oktober hade jag gått ner 30 kilo! Jag hade gått från att ha ett midjemått på 135 cm till 100 cm. Jag uppmärksammades på Kiruna Crossfits hemsida och det kändes som att jag svävade på moln ett tag, jag var så stolt över mig själv! ❤️  (null)

Nu har även november och december passerat. Jag klarade av att vara sockerfri hela julen igen, det är ju fantastiskt! 

Ska sätta mig ner och fundera över nästa år och göra tydliga mål. Känner på mig att det kommer bli ännu ett awsome år, 2019 nu kör vi! 💫